Utställning i Flen 09-02-14

Södermanlands taxklubb hade utställning i Flen och domare var Kjell Lindström, det var totalt 18 långhårsdvärgar.
Jag hade med far och dotter, Diaz och Saphira.
Det var kallt på morgonen när jag åkte -13, som vanligt visste alla vovvarna att jag skulle iväg och tävla, och alla var färdiga att åka med.

Väl framme på utställningen, så kan man antingen ”slappa” eller vara på ”hugget”, nedan foton på en rutinerad utställningshund (Diaz) han ligger helst och sover på Mattes stol, och Saphira som bara väntar på att få gå in i ringen.

diaz-sover.jpg saphira-vantar.jpg

Men väl inne i ringen visar Diaz upp sig från sin bästa sida, han försvarade åter igen sin championtitel och fick sitt CK, kom på en andra plats bland championhanarna och kom till sist på en reservplats, och han fick en toppen kritik!

diaz-flen1.jpg diaz-flen2.jpg

Till sist var det dags för vårt lilla ”yrväder” Saphira, det är full fart i ringen, knappt att jag hänger med henne, detta var andra gången hon tävlade i jaktklassen och hon fick sitt andra certifikat! Hon kom på en tredje plats i jaktklassen och till sist på en fjärde plats bland tikarna, även hon fick en jättefin kritik.

saphira-flen1.jpg saphira-flen2.jpg

Nedan foto på far och dotter, med sina fina rosetter.

far-och-dotter-flen.jpg

Tack Emelie, för en trevlig dag tillsammans!

Idag har det varit taxutställning i Östersund, och jag vill passa på att gratulera den fyrbenta ”släkten” som det verkligen gick bra för. Foxfoot Blue Rooster (Diaz son) blev BIR, (bäst i rasen), slutade till sist som BIS-4, och Ditrix Zacramento kom på en andra plats bland hanarna och fick CK, (certifikatkvalitet). Stort grattis!

7 Kommentarer on “Utställning i Flen 09-02-14

  1. Roligt att det går så bra för team Ditrix !
    Det är bara att gratulera och önska god fortsättning.

  2. Grattis till fina resultat i Flen. Saphira är ju för fin. Bara ett cert kvar nu! =) Hoppas ni har det bra! Stora kramar

Comments are closed.