Stamtikarna, Trixi och Dixi, historik

Här kommer foton på de gamla stamtikarna, taxar som jag började med på mitten av 80-talet.
Kennelnamnet Ditrix, är en sammanslagning av namnen på stamtikarna, Trixi och Dixi.
Nedan foton på dessa.
Till vänster Danehouse Regency och till höger Klockarbol’s Dixi Aldine.

trixi-profil-klar.jpg dixi-profil-klar.jpg

Dessa två tikar var så olika, Danehouse Regency köpte jag som vuxen (1½) år och hon kallades då för Trixi. En taxdam med stor vilja, hon var en mycket stark och envis tax.
Jag fick jobba mycket med henne när hon kom till mig, hon hade nästan aldrig åkt bil, och var inte van att gå i koppel, det var som att börja med en liten valp, fast mycket svårare.
Tyvärr fick jag henne inte att spåra när det gällde, men när vi tränade hemma då visste hon precis, men så var hon, däremot älskade hon att visa upp sig i utställningsringen, så visst gick det bra för henne där.

Klockarbol’s Dixi Aldine, köpte jag som valp, en mycket snäll och trevlig tax, och jätteduktig på viltspår. Det första SM-et i viltspår för tax gick 1996, då var Dixi med, en gammal taxdam som hade fyllt 10 år. Det var jättevarmt denna dag då tävlingen gick av stapeln, min man Kaj hade lånat en bil med ”airkondition” och så hade vi hyrt husvagn. Denna gamla dam fick ett tredje pris och den fina ”bucklan” står i prisskåpet.

Jag hade turen att få tag i två fina tikar som verkligen kompletterade varandra och deras fina egenskaper har jag försökt bevara genom åren.
Båda tiksidorna är ”obrutna” sedan kenneln startade, nedan några foton från ”förr”.
Nedan en tikvalp från G-kullen, Danehouse Regency är mamma till henne, sedan ett foto på Ditrix Imperial och hennes valp Ditrix Pretty Woman.

grynetklar.jpg isa-o-ronja-klar.jpg

7 Kommentarer on “Stamtikarna, Trixi och Dixi, historik

  1. Vilka fina tikar! Jag satt bara och gapade när jag tittade på bilderna. Ta hand om er och kram på er alla!

  2. Presentationen av Trixi och Dixi väcker glada minnen. Tänker tillbaka på våra roliga spårträningar och -tävlingar först med Molle och sedan med Tinka. Tack Anne för allt jag fått vara med om, utställningar, valpning och mycket mera under 19 år.

  3. Hej på er alla, kul att se gammeltanterna, särskilt Dixi förstås 🙂 Fortsatt lycka till med vårat barn-barn och barn-barn-barns….. barn eller vad det nu blir.

    Mvh Susanne & Mats / Klockarbol’arna

  4. Vad jag har längtat efter dessa bilder! =) Vilka vackra taxar!
    Hoppas ni har det bra!
    Stora kramar från Linda

  5. Så roligt att få se Trixi och Dixi igen.
    Det vart ju jättebra bilder.
    Kram från oss alla

Comments are closed.