Till minne av Gun

Idag handlar det inte om några taxar på min hemsida, utan om en fin vän som nyligen har gått bort i cancer. Min tanke var att få några rader publicerat under minnesord i Norrköpings tidningar, men tyvärr gick inte detta eftersom begravningen redan var genomförd. Jag fick aldrig veta när begravningen var, men jag vill på detta sätt tala om vilken betydelse denna person har haft i mitt liv, därför lägger jag ut det på min hemsida.

Detta blir mitt farväl till Gun.

Till minne av Gun Castegren

Skriver dessa rader om Gun, min bästa vän och ”extramamma” och jag vill på detta sätt tala om hur glad jag är över att ha fått träffat henne under livets gång, hon betydde så oerhört mycket för mig.
Jag har haft glädjen av att fått känna Gun i ca 26 år och det har givit mig många fina minnen tillsammans med henne.

Alla fina samtal om vovvarna som var vårt stora gemensamma intresse, vi kunde prata väldigt länge om detta, hon kunde allt om dem, hon hade sin favorit och det var Elsa (Xanadu), hon sa ”titta på hennes blick den tränger in i själen” och visst har hon rätt, se foton nedan på Elsa. Jag hann berätta för henne att Elsa blev champion i sommar och hennes kommentar var: Den domare som inte ser vilken stjärna hon är, måste vara blind.

Jag fick förstås massor av beröm av henne, hon var alltid så generös med sitt beröm.
Gun älskade naturen, jag har så fina minnen av när vi plockade svamp tillsammans.
Även in i det sista, lyssnade hon på mig och kom med goda råd fast att hon var så sjuk.
Hon var den finaste människa jag har mött i mitt liv.
Jag kommer aldrig att glömma Gun, hon kommer alltid att finnas inom mig, hennes röst, goda råd, de kommer att få bli vägledande för mig i resten av mitt liv.

xanadu-alt3.jpg xanadu-ligger.jpg

1 Kommentar on “Till minne av Gun

  1. Tack Anne
    för det fina Du skrev om Gunsan!
    Hon var verkligen en vän som alltid fanns där, vilket är väldigt sällsynt idag (som Du har fått erfarenhet av). Synd bara att det skulle sluta så här men Ditt förslag om att gå till minneslunden är jättebra.

    Kramar
    Maud

Comments are closed.