apr

15th

Viltspårträning med Yafie

Det var ett bra tag sedan Yafie spårade, så jag fick nästan lite dåligt samvete idag när vi var i skogen. Jag hade lagt ett spår till henne som var 20 timmar gammalt, spåret var cirka 700 meter långt, med 2 dl blod utlagt på hela sträckan, och jag har lagt spåret enligt de nya reglerna i öppen klassen. Utmed spåret hade det varit vildsvin det var ”uppbökat” på många ställen.

Yafie visste att vi var på väg att spåra, hon skakade i bilen hela vägen, hon var så ”taggad”.

Hon var så duktig i skogen, fick viltstörning på sträcka två, där jag hjälpte henne tillbaka, annars var det perfekt spårning, återgången hade jag lagt vid ett kärr, den fixade hon så fint, ”skottest” perfekt. Hon är så otroligt spårnoga, jag känner igen spårningen, hon brås på sin mor, mormor, och mormorsmor som var/är duktiga spårhundar. Helt perfekt nedärvning, precis som jag har önskat mig. Duktiga Yafie gick spåret på 35 minuter.

Nedan några foton från spårträningen.

yafie-och-matte-spar-20121.jpg yafie-och-matte-spar20122.jpg

Tillhär Kategorin Arkiv | 3 Kommentarer »

3 Responses to “Viltspårträning med Yafie”


 1. Emelie
  april 15th, 2012 Klockan 16:43

  Duktig tjej!!! Sonen gick ett spår i skogen idag också. Dom är ju så duktiga ditrixtaxarna =D

 2. Karin
  april 15th, 2012 Klockan 20:33

  Vad roligt!
  Så duktig hon var, är, tom över ett kärr.
  Min duktiga dotter, syster och mamma säger Tilda, Sparven och Torroja

 3. Ingabritt
  april 16th, 2012 Klockan 13:24

  Trevligt med rapport från skogen. Vad skönt det ser ut. Det var riktigt duktigt av Yafie. Det är inte lätta spår enl. nya reglerna. Lovar gott inför framtida tävlingar.

Lämna en kommentar(OBS! Din kommentar kommer inte att visas förrän den har blivit godkänd!)