Arkiv för 2014

nov

1st

Ny viltspårchampion

Kenneln har fått en ny viltspårchampion. Ditrix Gandalf tog under hösten sitt championat. Turbo som han kallas för, och hans ägare Emelie Eriksson är så duktiga i skogen, stort grattis och lycka till med kommande spårtävlingar!

Championat,klar

Tillhör Kategorin 2014 | 2 Kommentarer »
okt

6th

Senaste utställningen och lite annat smått och gott

Äntligen är hemsidan uppdaterad, se även under rubrikerna Våra hanhundar och Feedback.

Facebook har blivit ett forum för mig där jag lägger upp resultat som jag snabbt vill nå ut med, men nu ska jag skärpa mig med hemsidan. Resultaten ska komma även här men det kommer att dröja lite, men det finns så mycket annat att skriva om på hemsidan.

I år har jag bara ställt ut på två utställningar och vår yngsta tik Ditrix Patti Smith (Pottie), har gjort sin debut på dessa två utställningar, och resultaten blev 2 certifikat vid dessa tillfällen, foto kommer snart på henne under rubriken våra tikar.
På ÖTKs höstutställning i Mjölby blev Ditrix Yafie the Bluelight BIR, och BIS-4 och bästa veteran. Ditrix Patti Smith blev 2:a bästa tik.

Utställning Pottie och Yafie Yafie och jag,2

Jag är mycket i skogen med taxarna nu, antingen tränar vi viltspår eller så är vi ute och letar svamp, och de två yngsta Ringo och Pottie är alltid med när jag ska plocka svamp, det är bra skogsträning för dem.Pottie och Ringo i skogen

Till våren 2015 planeras en valpkull, en ny spännande kombination.

Tillhör Kategorin 2014 | 3 Kommentarer »
feb

14th

Årets första utställning

Taxutställning i Flen 2014-02-08, domare Ingrid Andersson.

För Ringo (Mataya’s Lord of the Rings), var det hans första officiella utställning. Han blev för dagen mätt till 29 cm och tävlade som kanintax i juniorklassen. Vid endast 10 månader gammal fick han excellent samt CK!

Ringo i ringen

Därefter var det dags för Jack (Mataya’s Jack goes to Ditrix), i jaktklassen. Det var hans ägare Annica Karlsson som visade honom, och han fick excellent, bra jobbat Annica!

Jack i ringen

Sist ut i ringen var Elsa (Ditrix Xanadu) som tävlade i veteranklassen, hon fick excellent samt CK! BIS-2 veteran.

Elsa i ringen

Det var en mycket trevlig dag i Flen tillsammans med fina vänner, och jag är så glad över de jättefina utställningsresultaten!

Till sist en avslutningsbild på de ”fyrbenta” som tävlade.

De som tävlade

Tillhör Kategorin 2014 | 8 Kommentarer »